Občina Cerklje na Gorenjskem
Trg Davorina Jenka 13, 4207 Cerklje na Gorenjskem
Domov V naši občini Vrtec Murenčki

Vrtec Murenčki

Zgodovina vrtca v Cerkljah sega tja do leta 1968, ko so 21. septembra odprli enooddelčni vrtec v prostorih Oš Davorin Jenko Cerklje. Kmalu je ta vrtec postal premajhen, zato so se leta 1972 odločili za gradnjo novega vrtca. Nov montažni vrtec so imenovali vrtec "Kurirček Robi" in je bil odprt 9. 2. 1973.

Vrtec je imel tri oddelke, v katerih je bilo vključenih 60 otrok. Število otrok v oddelkih se je iz leta v leto večalo in kmalu so morali otroke tudi odklanjati.

Že takrat so vzgojiteljice pripravljale razne prireditve za starše, različne razstave likovnih izdelkov otrok, sodelovale na raznih proslavah v KS. Vsako leto so samostojno oraganizirali smučarske tečaje v Strmolu, katere so vodile vzgojiteljice, poleti pa so z otroki iz vrtca letovali v Pineti v Novigradu. Vseskozi so vzgojiteljice tesno sodelovale s starši, saj so že leta 1975 ustanovili prvi svet staršev, ki je bil zelo uspešen z organizacijo delovnih akcij na otroškem igrišču. Starši in vzgojiteljice so sami čistili in urejali igrišče ter izdelovali nova igrala.

Povpraševanje po organiziranem varstvu se je iz leta v leto večalo, sprejem vseh otrok v vrtec Cerklje pa ni bil mogoč, zato so leta 1979 na podružnični šoli Zalog odprli še en kombiniran oddelek vrtca. Šolsko leto so začeli z devetimi vpisanimi otroki, zaključili pa že z dvajsetimi. Tudi v tem vrtcu so se kmalu pokazale potrebe, da se odpre še en oddelek in leta 1994 se je to tudi zgodilo.

Vzgojiteljice in pomočnice v obeh vrtcih so vseskozi opravljale vzgojno delo z otroki uspešno in vrtec je postajal vedno bolj prijazen otrokom, staršem in okolici. Za uspešno in prizadevno delo na vzgojnem in izobraževalnem področju so leta 1985 prejeli priznanje Skupnosti otroškega varstva občine Kranj, 23.5.1998 pa je občina Cerklje podelila vrtcu malo plaketo, zaradi pristnega, prijaznega in prisrčnega odnosa kolektiva vrtca do otrok in staršev.

Kljub izgradnji Marijinega vrtca v Cerkljah leta 1997, ki šteje šest oddelkov, so v vrtcu otroke vsako leto odklanjali. Na vso srečo so blizu vrtca "Kurirček" začeli z gradnjo športne dvorane. Vrtec je kmalu postal v napoto, zato so ga leta 2000 podrli do tal, otroke pa preselili v prostore OŠ, kjer so ostali do septembra 2001. 15 septembra 2001 pa so se vsi veseli preselili v nov štirioddelčni vrtec "Murenčki", v katerem se zelo dobro počutijo.

V sedanjosti in prihodnosti si želijo, da bi vrtec ostal prijazen, zanimiv, varen in vabljiv za vse otroke in njihove starše. Z ustvarjalnim delom, zanimivimi in pestrimi dogodivščinami, predvsem pa z dobrimi odnosi v kolektivu in s starši, jim bo to tudi uspelo.

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?